Astrid Grannas i Vörå har bott i sitt nuvarande hus sedan 1970-talet, och på grund av en vattenskada tog hon kontakt med oss på Byggtjänst Storlund ifjol. Tillsammans med försäkringsbolaget konstaterade vi att en sanering av hela byggnaden var nödvändig. Denna fullständiga renovering innebar att vi bland annat lyfte upp bärande väggar från grovgjutningen (så byggde man vanligen på den tiden), och gjorde sen en inkapsling av grundplattan så att inte mera fukt ska stiga upp. Därefter gjöts nytt golv innan vi färdigställde alla ytor. På samma gång passade Astrid på att byta till lättskötta och energisnåla fönster och dörrar. Astrid hade nu ett friskt och fräscht hem att bo i igen.

Höjde upp bärande väggar för att kunna gjuta nytt golv

I vintras tog Astrid kontakt med oss igen då hon var nöjd med det förra arbetet, och denna gång hade hon planer på att byta ut det gamla taket, som var platt och läckte. Vi kom ut och funderade på alternativ, och kom fram till att byte av såväl takstolar och plåttak skulle vara nödvändigt för att få det slutresultat som hon var ute efter. Under våren blev arbetet färdigt, och Astrid får avnjuta sina pensionärsdagar i sitt nästan splitternya hem.

Här syns vår medarbetare Ken Rex, som kollar takstolarna på byggplatsen och konstaterar i detta skede att hälften är på plats.
Hus med platt tak får sluttande tak