Familjen Suikkanen – West köpte nyligen hus i Solf, och märkte att en större tambur för deras växande familj behövdes. De tog kontakt med oss på Byggtjänst Storlund Ab och bad oss komma ut och titta på projektet. Johanna och Robert hade en färdig grundtanke, som vi hjälpte till att få ner till en konkret plan. Då vi planen finslipats och alla kände sig nöjda påbörjade vi vår heltäckande service; vi gjorde upp ritningar och hjälpte till med bygglovshandlingarna och kort därefter satte vi spaden i marken och började jobba!

Själva byggjobbet utfördes i rask takt, grunden gjordes, väggarna restes och på insidan isolerades och skivades de nya ytterväggarna. Därefter isolerades och gjöts golvet i snabbtorkande betong, och efter bara en vecka var golvet ytbeläggningsbart. Vår skicklige kakel- och klinkersläggare Hannu Autio fixade golven.

Hannus noggranna klinkersjobb

Snart började den 6m2 stora tillbyggnaden stå klar! Denna gång gjorde inte Byggtjänst Storlund precis allt från början till slut, utan kunden utförde själv förberedande rivningsarbete och kommer också själva att bygga trappan. Kunden kan alltså komma överens om vilka moment man vill sköta själv eller om man vill få allt utfört av Byggtjänst Storlund Ab.

Det här säger Johanna och Robert:

Vi anlitade Byggtjänst H-E Storlund Ab för att hjälpa oss bygga en kvist till vårt hem och vi är mycket nöjda med slutresultatet. Allt har gått smidigt från början till slut. Redan från start var det väldigt tacksamt att Staffan hjälpte oss med allt pappersjobb med bygglovet. För oss passade det ypperligt att få göra en del av jobbet själv för att få känna oss delaktiga i projektet. Byggarna var väldigt trevliga och gjorde ett noggrant arbete. Vi rekommenderar Byggtjänst H-E Storlund Ab starkt och kommer även själva att anlita dem igen.

Före fanns ingen kvist (övre bilden), medan den nedre bilden visar när kvisten/tamburen är färdig. Endast trappan återstår, som kunden färdigställer själva denna gång.

Nu har familjen lite mera rum för kläder, torkskåp osv.