Sedan förra inlägget på denna aktuellt-sida har det gått precis 6mån, och en hel del har hänt hos oss på byggtjänst Storlund sedan dess. Vi har fått starta upp flera intressanta projekt, både större och mindre, som vi tacksamt tagit emot och ser fram emot att slutföra med gott betyg.

Det största, och också senaste, projektet är ett nybygge kallat Fiskets Hus i Vasa som påbörjades denna månad med pålning. Huset kommer dra blickarna åt sig där i Fiskstranden med sin speciella arkitektur och val av material. Projektet har också fått en hel del publicitet i media, t.ex. i Yle och i Vasabladet.

I somras påbörjade vi också renovering av Tottesunds herrgård i Maxmo. Byggnaden är känd för bl.a. för att varit  bröllopsplats då nationalkompositör Jean Sibelius och Aino Järnfelt vigdes. Byggnaden ses på bilden här.

Ett tredje större projekt som pågått några månader är UH Koneistus industrihall i Oravais, där vi inte har mycket kvar innan det kan konstateras färdigt och klart att kunna tas i bruk.

 

 

Förutom dessa tre större projekt har vi också i sommar byggt/renoverat tre egnahemshus runt om i Österbotten, renoverat ett par skolgymnastiksalar, varit underentreprenör av ett vägbrobygge samt bytt fönster på HVC i Kvevlax.

Vårt duktiga byggteam har alltså fått visa sitt breda och skickliga kunnande, och som ser framemot den kommande hösten.